Gluténmentes adventi kalendár

gluténmentes tejmentes adventi kalendár naptár

A saját készítésű adventi kalendárnak az egyik nagy előnye, hogy a diétánknak megfelelően tölthetjük fel gluténmentes, tejmentes, laktózmentes vagy vegán finomságokkal.

 

Egy adventi kalendár hozzá tartozik a karácsony előtti időszakhoz, viszont ha ételérzékenyek vagyunk, akkor nem egyszerű beszerezni és sokszor elég drága is, ezért szeretnék nektek mutatni 4 lehetőséget hogy, hogyan készítsd el otthon. Adventi kalendárt készíthetünk gyerekeknek, de akár a párunknak is.

 

Édességen kívül tehetünk bele apróbb ajándékokat, kisautót, kesztyűt, kártyajátékot, gyurmát, plüssállatot. Egyes napokhoz tehetünk kis kártyákat is, amire ráírunk egy közös programot például forrócsokizás, korcsolyázás, mozizás, kirándulás, állatkert, (pároknak) forraltborozás. 

 

@Daily Dreamery

Gluténmentes adventi naptár - papírpohárból

Ehhez az egyszerű naptárhoz csak néhány pohárra van szükségünk, ami lehet akármilyen anyagból. A poharakat ki is színezhetjük és díszíthetjük tetszés szerint. A pohár tetejére ragaszthatunk kör alakú papírlapot, így nem lehet látni, hogy mi van benne.  

gluténmentes adventi naprát tasak
@style-pray-love

Gluténmentes adventi naptár - tasakok

Ennél a naptárnál használhatunk borítékokat is, amiket egy madzaggal egy vállfára kötözünk. A borítékokat kedvünkre díszíthetjük. Vigyázzunk nehogy túl nehéz legyen a borítékban az édesség mert leszakadhat. 

gluténmentes adventi kalendár tasak 2
@style-pray-love
@TRYTRYTRY

Gluténmentes adventi naptár - doboz

Ennél a karácsonyi naptárnál csak egy dobozra lesz szükségünk és némi csomagolópapírra. Ennél a változatnál már akár nagyobb dolgokat is belerakhatunk a csomagba chipset, táblacsokit, kisautót, plüsst vagy akár ruhadarabokat.  

Gluténmentes adventi naptár - muffin sütőforma

Talán ez a legegyszerűbb megoldás és még jól is néz ki 😊 A muffin formába csak bele kell tennünk a finomságokat és leragasztani a tetején. Használhatunk egy muffin formát is, ebben az esetben a 12. Nap után újra fel kell töltenünk naptárunkat. Azonban, ha csak egy muffin formánk van akkor decemberben hanyagolnunk kell a muffin sütést.  

Csatlakozz csoportunkhoz további hasznos tippekért, illetve, ha neked is van hasonló ötleted akkor azt bátran oszd meg a többiekkel!

7 tipp, hogy elkerüld

Nyaralás plusz kilók nélkül? A nyári időszakban ez

A gluténérzékenység tünetei, jelei,

1. Mi az a glutén más néven sikér? A sikér ugyan

Gluténmentes élelmiszerek listája –

Mit ehet egy gluténérzékeny/cöliákiás? Nehéz kérdés, hogy pontosan

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.