Almás pite rizslisztből


  • Elkészítés
    2 óra
  • Megtekintés
    199
Ez az almás pite nagyon egyszerű és nem sokban különbözik egy hagyományos pitétől. Viszont ez a változat glutén-, tej- és tojásmentes is. Vegán étrendbe is beilleszthető.
 
Kövesd Ágit Facebookon is:

MentesFinom

A receptekhez felhasznált alapanyagokat megtalálod a MentesFinom Webáruházban!

Összetevők

Tészta

Almás töltelék

Tetejére

Szóráshoz

Elkészítés

1 Lépés

Elkészítem az almás tölteléket. Az almákat megpucolom, felvágom. A cukrot karamellizálom, majd ráteszem a margarint és a kókusztejszín/ rizstejszín 3/4 részét. Elkeverem, majd ráteszem az almát. Megszórom fahéjjal. 10 percig párolom. A maradék növ. tejszínben elkeverem a pudingport és besűrítem.

2 Lépés

A tészta hozzávalóit kimérem, begyúrom. 1 órára hűtőbe teszem. Rizslisztes munkalapon elnyújtom és kibélelem vele a piteformát. Nem baj, ha elszakad, nyomkodjuk bele a formába. Megszórom 2 ek rizsdarával.

3 Lépés

Ráöntöm az almás tölteléket. A leeső tésztadarabokból kiszúrok formákat, ráteszem az almás töltelék tetejére. Lekenem vízzel, megszórom cukorral és az egészet szeletelt mandulával.

4 Lépés

200 C fokon 20 percig, majd 190 C fokon 10-15 percig sütöm. Hagyom a formában kihűlni. Az én formámnak kivehető alja van, így könnyen tálra tudom helyezni.

Mentesfinom

A Mentesfinom szeretné megkönnyíteni az ételallergiával rendelkező személyek életét, számukra is elérhetővé tenni a finom és változatos táplálkozást. Weboldalunkon hasznos tippeket, információkat és recepteket találsz.

Amik még érdekelhetnek:

Írj értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük