Vörös bársony muffin gluténmentesen


Bársony muffin gluténmentes recept
  • Sütés főzés
    1 óra
  • Elkészítés
    20 perc
  • Megtekintés
    59

A kakaópor miatt inkább sötétebb bordós lett a színe, de az íze és az állaga nagyon jól sikerült. A tetejére egyszerű tejszínhab került.

gluténmentes kakaós muffin recept

Iratkozz fel csatornánkra, hogy te se maradj le a legújabb recept videóinkról!

Összetevők

Elkészítés

1 Lépés

A liszteket a kakaóporral elkeverjük és átszitáljuk, majd a vajat habosra keverjük a porcukorral és egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a vanília eszenciát.

2 Lépés

A kefirhez adjuk a sót és a piros ételfestéket és ezt is alaposan összekeverjük, majd a vajas keverékhez adjuk. Ezután a kakaós lisztet is hozzá adjuk.

3 Lépés

A szódabikarbónát elkeverjük az ecettel (pezsegni fog), majd ezt a keveréket is a tésztához adjuk és az egészet összekeverjük.

4 Lépés

Egy muffin sütő tepsit kibélelünk muffin papírral és egy papírba egy fagylaltos kanálnyi adagot mérünk. 180°C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Amik még érdekelhetnek:

Írj értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük