Burgonyás pogácsa barna rizslisztből


gluténmentes burgonyás pogácsa recept
  • Sütés főzés
    30 perc
  • Elkészítés
    1 óra 20 perc
  • Megtekintés
    37
Glutén és tejmentes burgonyás recept, ami másnap is puha és nem morzsolódik.
 
Kövesd Ágit Facebookon is:

MentesFinom

A receptekhez felhasznált alapanyagokat megtalálod a MentesFinom Webáruházban!

Összetevők

Tészta

Kenéshez

Elkészítés

1 Lépés

A krumplit meghámozzuk, felvágjuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, megtörjük, kihűtjük szobahőmérsékleten.

2 Lépés

Az 50 g langyos vízhez adom az 1 tk cukrot, élesztőt, elkeverem, megszórom az 1 tk liszttel és letakarom. Megfuttatom kb 10 perc alatt. Az útifűmaghéjat beáztatom a 85 g langyos vízbe.

3 Lépés

Ha mindent előkészítettünk, tálba mérjük az alapanyagokat és összegyúrjuk. Letakarva 40 perc alatt duplájára kelesztjük.

4 Lépés

Munkalapra teszem, ujjnyi vastagságúra elnyújtom, bevágom a tetejét, kiszaggatom. A tepsin megkenem tojással és 190 fokon 25-30 percig sütöm.

5 Lépés

Nagyon finom, puha pogácsa.

Mentesfinom

A Mentesfinom szeretné megkönnyíteni az ételallergiával rendelkező személyek életét, számukra is elérhetővé tenni a finom és változatos táplálkozást. Weboldalunkon hasznos tippeket, információkat és recepteket találsz.

Amik még érdekelhetnek:

Írj értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük