Kovászos kenyér gluténmentesen


  • Sütés főzés
    1 óra
  • Elkészítés
    2 óra
  • Megtekintés
    615

Egy nagyon finom gluténmentes kovászos kenyér recept. Ez a fajta kenyér szerintem sokkal finomabb mint az élesztős társai. Az elkészítéshez szükségünk lesz kovászra mit pár nap alat el lehet készíteni. 

A tésztát nem muszáj 8 órát keleszteni. Én úgy csinálom, hogy este bekeverem a tésztát, ami reggelre megkel, így reggel csak be kell dobnom a sütőbe és már ehetem is a friss gluténmentes kovászos kenyeret.

Gluténmnetes kovászos kenyér

Iratkozz fel csatornánkra, hogy te se maradj le a legújabb recept videóinkról!

Összetevők

Elkészítés

1 Lépés

A liszthez hozzáadjuk a kovászt. Majd sót ízlés szerint, illetve egy kevés cukrot. Óvatosan adagoljuk hozzá a vizet, miközben lágy állagú tésztát keverünk, annyit tegyünk hozzá, amennyi szükséges, hogy lágy legyen.

2 Lépés

Kb. 10-15 perc alatt bedagasztjuk a tésztát.

3 Lépés

Majd kiolajozott és kilisztezett formába tesszük, kicsit megformázzuk és 1 éjszakát kelesztjük.

4 Lépés

Kelesztés után keresztbe bevágjuk a cipót, kicsit bevizezzük a tetejét, majd 250°C-ra előmelegetített sütőbe tesszük (a sütő aljában elhelyezünk egy másik edényt, amibe vizet rakunk), majd 30 percig sütjük a kenyeret (alsó-felső sütés), ezután 200°C-ra állítjuk a sütőt és még kb. 30 percig készre sütjük a kenyeret. Viszont mindig figyeljünk rá, mivel a sütési idő eltérhet, a sütőtől függően!

Amik még érdekelhetnek:

Recept Értékelések

  • Markovics Judit

    Nagyon jó a recept,várom a sütiket is,pld piskóta

    • admin

      Köszönjük szépen, hamarosan érkeznek a további receptek 🙂 Illetve a recept beküldéseknek is nagyon örülünk.

Írj értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük