- 2020.09.10.
- Szerző MentesFinom
- 0 Kedvelés
- 0 / 5
- Kategória: Gluténmentes
- Nehézség: Nehéz

-
Sütés főzés1 óra
-
Elkészítés2 óra
-
Megtekintés615
Egy nagyon finom gluténmentes kovászos kenyér recept. Ez a fajta kenyér szerintem sokkal finomabb mint az élesztős társai. Az elkészítéshez szükségünk lesz kovászra mit pár nap alat el lehet készíteni.
A tésztát nem muszáj 8 órát keleszteni. Én úgy csinálom, hogy este bekeverem a tésztát, ami reggelre megkel, így reggel csak be kell dobnom a sütőbe és már ehetem is a friss gluténmentes kovászos kenyeret.

Iratkozz fel csatornánkra, hogy te se maradj le a legújabb recept videóinkról!
Összetevők
Elkészítés

A liszthez hozzáadjuk a kovászt. Majd sót ízlés szerint, illetve egy kevés cukrot. Óvatosan adagoljuk hozzá a vizet, miközben lágy állagú tésztát keverünk, annyit tegyünk hozzá, amennyi szükséges, hogy lágy legyen.

Kb. 10-15 perc alatt bedagasztjuk a tésztát.

Majd kiolajozott és kilisztezett formába tesszük, kicsit megformázzuk és 1 éjszakát kelesztjük.

Kelesztés után keresztbe bevágjuk a cipót, kicsit bevizezzük a tetejét, majd 250°C-ra előmelegetített sütőbe tesszük (a sütő aljában elhelyezünk egy másik edényt, amibe vizet rakunk), majd 30 percig sütjük a kenyeret (alsó-felső sütés), ezután 200°C-ra állítjuk a sütőt és még kb. 30 percig készre sütjük a kenyeret. Viszont mindig figyeljünk rá, mivel a sütési idő eltérhet, a sütőtől függően!
Amik még érdekelhetnek:



Írj értékelést Kilépés a válaszból
Kovászos kenyér gluténmentesen
Összetevők
Kövesse Az Utasításokat

A liszthez hozzáadjuk a kovászt. Majd sót ízlés szerint, illetve egy kevés cukrot. Óvatosan adagoljuk hozzá a vizet, miközben lágy állagú tésztát keverünk, annyit tegyünk hozzá, amennyi szükséges, hogy lágy legyen.

Kb. 10-15 perc alatt bedagasztjuk a tésztát.

Majd kiolajozott és kilisztezett formába tesszük, kicsit megformázzuk és 1 éjszakát kelesztjük.

Kelesztés után keresztbe bevágjuk a cipót, kicsit bevizezzük a tetejét, majd 250°C-ra előmelegetített sütőbe tesszük (a sütő aljában elhelyezünk egy másik edényt, amibe vizet rakunk), majd 30 percig sütjük a kenyeret (alsó-felső sütés), ezután 200°C-ra állítjuk a sütőt és még kb. 30 percig készre sütjük a kenyeret. Viszont mindig figyeljünk rá, mivel a sütési idő eltérhet, a sütőtől függően!
Recept Értékelések