- 2020.10.18.
- Szerző MentesFinom
- 1 Kedvelés
- 0 / 5
- Kategória: Gluténmentes, Tojásmentes
- Nehézség: Könnyű

-
Sütés főzés30 perc
-
Elkészítés2 óra
-
Megtekintés1 859
Ki ne szeretné a lángost? A nyári strandolás egyik elengedhetetlen étele a sajtos-tejfölös lángos, viszont csak kevés olyan hely van, ahol gluténmentesen is el tudják készíteni.
Mutatunk egy egyszerű és gyors receptet, amit könnyen el tudunk készíteni otthon és magunkkal tudjuk vinni, így mi sem maradunk ki a lángosozásból.
Iratkozz fel csatornánkra, hogy te se maradj le a legújabb recept videóinkról!
Összetevők
Tészta
Elkészítés

A cukros vízbe belekeverjük az élesztőt és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk.

Egy tálban összekeverjük a lisztet, sót, olajat és az élesztős vizet. Majd összedolgozzuk.

1 órát kelesztjük a tésztát

Kelesztés után kiveszek egy adagot, amiből olajos kézzel kisebb golyókat formázok, majd kézzel kilapítom és széthúzgálom. Óvatosan formázzuk, mert a tészta állaga lágy, ezért a közepe szétszakadhat. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalát

Ízesíthetjük sajttal, tejföllel és fokhagymával.
Amik még érdekelhetnek:



Sajtos-tejfölös lángos gluténmentesen
Összetevők
Tészta
Kövesse Az Utasításokat

A cukros vízbe belekeverjük az élesztőt és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk.

Egy tálban összekeverjük a lisztet, sót, olajat és az élesztős vizet. Majd összedolgozzuk.

1 órát kelesztjük a tésztát

Kelesztés után kiveszek egy adagot, amiből olajos kézzel kisebb golyókat formázok, majd kézzel kilapítom és széthúzgálom. Óvatosan formázzuk, mert a tészta állaga lágy, ezért a közepe szétszakadhat. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalát

Ízesíthetjük sajttal, tejföllel és fokhagymával.
Írj értékelést