Lasagne gluténmentesen


Gluténmentes lasagne recept
  • Sütés főzés
    1 óra
  • Elkészítés
    2 óra
  • Megtekintés
    81

A lasagne az olaszok egyik kedvelt étele. Hazánkban is nagyon sokan szeretik. Gluténérzékenyként nekem az egyik kedvenc ételem. Elkészítése nem legegyszerűbb, azonban megéri fáradozni vele, mivel az íze isteni. 

Iratkozz fel csatornánkra, hogy te se maradj le a legújabb recept videóinkról!

Összetevők

Besamel

Összeállítás

Elkészítés

1 Lépés

először elkészítjük a ragut, az olívaolajon kicsit megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és zellerszárat és együtt pirítjuk

2 Lépés

ezután következik a marha darálthús, ezt fehéredésig pirítjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, pici fahéjjal és fokhagymával.

3 Lépés

hozzáöntjük a bort és 5 percig főzzük

4 Lépés

majd következik a paradicsompüré és a darabolt paradicsom, valamint egy kis vizet, illetve tejet öntünk a raguhoz és kb. 45 percig főzzük közepes lángon

5 Lépés

amíg készül a ragu, elkészítjük a besamel mártást, a felforrósított vajhoz adjuk a rizslisztet, majd alacsonyabb hőmérsékleten kicsit pirítjuk, hozzáöntjük a tejet és csomómentesre keverjük, amíg be nem sűrűsödik, ezután kicsi fehér borssal és szerecsendióval ízesítjük

6 Lépés

összeállítjuk a lasagne-t, az edénybe pici olívaolajat öntünk, majd erre kezdjük rétegezni a hozzávalókat, először kicsi besamel mártás, majd erre jön egy réteg tészta, a ragu, arra ismét besamel mártás, amivel kicsit elkeverjük, és sok sajt, majd ismét tészta, ragu, besamel mártás, sajt, ezt ismételjük, addig amíg el ne fogynak

7 Lépés

előmelegített sütőben kb. 190 °C-on készre sütjük.

Amik még érdekelhetnek:

Írj értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük