- 2020.09.07.
- Szerző MentesFinom
- 1 Kedvelés
- 0 / 5
- Kategória: Gluténmentes
- Nehézség: Könnyű

-
Sütés főzés20 perc
-
Elkészítés1 óra
-
Megtekintés1 455
A pizzás csiga nagy kedvenc nálunk. Ha a fagyasztott bolti helyett szívesebben készítenéd el saját kezűleg, ezzel a recepttel nyert ügyed van. A tölteléket tetszés szerinte kicserélhetjük például kakaóra, így könnyedén készíthetünk belőle kakaós csigát is.
Gluténmentes alapanyagok
A recepthez felhasznált alapanyagokat itt lehet beszerezni:
Összetevők
Elkészítés

A kevés cukrot beletesszük a langyos vízbe, majd belemorzsoljuk az élesztőt, kb. 10 perc alatt hagyjuk felfutni.

A lisztbe beletesszük a sót, a felfutatott élesztőt és a kókuszolajat, majd összekeverjük. 1 órát meleg helyen, letakarva kelesztjük.

Amikor megkelt óvatosan átdolgozzuk a tésztát, majd kinyújtjuk és megkenjük a pizzakrémmel, valamint megszórjuk reszelt sajttal. Feltekerjük és ujjnyi szeleteket vágunk belőle, ezeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és letakarva még 15 percig pihentetjük őket.

A tetejét megszórjuk ismét reszelt sajttal és előmelegített sütőben, kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Amik még érdekelhetnek:



Pihe puha pizzás csiga gluténmentesen
Összetevők
Kövesse Az Utasításokat

A kevés cukrot beletesszük a langyos vízbe, majd belemorzsoljuk az élesztőt, kb. 10 perc alatt hagyjuk felfutni.

A lisztbe beletesszük a sót, a felfutatott élesztőt és a kókuszolajat, majd összekeverjük. 1 órát meleg helyen, letakarva kelesztjük.

Amikor megkelt óvatosan átdolgozzuk a tésztát, majd kinyújtjuk és megkenjük a pizzakrémmel, valamint megszórjuk reszelt sajttal. Feltekerjük és ujjnyi szeleteket vágunk belőle, ezeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és letakarva még 15 percig pihentetjük őket.

A tetejét megszórjuk ismét reszelt sajttal és előmelegített sütőben, kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Írj értékelést