Grízes krémes sütemény


grízes krésmes recept
  • Sütés főzés
    5-7 perc
  • Elkészítés
    1 óra
  • Megtekintés
    75
A tészta barna rizsliszttel készült. Sima rizsliszttel 3 ek tejjel kevesebbet tegyetek.
 
Kövesd Ágit Facebookon is:

MentesFinom

A receptekhez felhasznált alapanyagokat megtalálod a MentesFinom Webáruházban!

Összetevők

Tészta

Krém 1

Krém 2

Kikeveréshez

Lapok közé

Tetejére

Elkészítés

1 Lépés

Először a krémeket főzöm meg. Krém 1: a tejhez adom a rizsdarát, cukrot, sót és megfőzöm. Kevergetve kihűtöm. Krém 2: a tejben megfőzöm a pudingport. Kihűtöm, de ezt is kevergetem, hogy ne bőrösödjön be.

2 Lépés

Míg hűlnek a krémek, megsütöm a lapokat. A lisztet, kakaóport, étk.keményítőt, szódabikarbónát, 80 g porcukrot elkeverem. A puha margarint, mézet, tojást, 3 ek porcukrot, tejet gőz fölött összeolvasztom, majd a lisztes keverékre öntöm.

3 Lépés

Fakanállal alaposan összekeverem, hagyom 10 percig hűlni. Ne tegyünk hozzá több lisztet! Rizslisztes munkalapra kiteszem, 4 fele vágom, kigombócolom, és hagyom további 10 percig pihenni. Ekkor már nyújtható lesz. Benedvesítem a munkalapot, ráteszem a méretre vágott sütőpapírt (30*35 cm).

4 Lépés

A sütőpapírt bőven lisztezem, ráteszem az első tésztát, és elnyújtom. Átteszem a tepsire, és 175 fokon sütöm 5-7 percig. Sütőfüggő a sütési idő!!!

5 Lépés

Ha megsült, cukrászlapáttal leválasztom a sütőpapírról, és lecsúsztatom róla. Minden lapot így sütök meg. A maradék tésztadarabokat összegyúrom, elnyújtom, kiszaggatom, megsütöm, lekvárral összeragasztom, bevonom csokival. Semmi se mehet kárba. Így 10 db aprósütim is lett.

6 Lépés

Míg hűlnek a lapok, elkészítem a krémet. A pudingot keverőtálba átteszem, és csomómentesre keverem. Hozzáadom felváltva a kockázott puha margarint, és a grízes krémet. Nagyon alaposan kihabosítom.

7 Lépés

Most már csak össze kell állítani a sütit. Az alsó lapra kenem a krém felét. Ráteszem a második lapot, amire bőven teszek lekvárt. Ráteszem a harmadik lapot, arra a krém másik felét, majd ráteszem a negyedik lapot. Gőz fölött felolvasztom a csokit az olajjal, és a süti tetejére kenem. Hűtőben 1 napig hagyom puhulni. Nagyon finom süti! Érdemes rászánni az időt. Jó étvágyat!

Mentesfinom

A Mentesfinom szeretné megkönnyíteni az ételallergiával rendelkező személyek életét, számukra is elérhetővé tenni a finom és változatos táplálkozást. Weboldalunkon hasznos tippeket, információkat és recepteket találsz.

Amik még érdekelhetnek:

Írj értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük