Habroló gluténmentesen


Habroló gluténmentes sütemény recept
  • Sütés főzés
    30 perc
  • Elkészítés
    2 óra
  • Megtekintés
    480

Mai nap habrolót készítettünk, ez az egyik kedvenc süteményünk, kicsit sokáig tart elkészíteni, de megéri mert nagyon finom .

Iratkozz fel csatornánkra, hogy te se maradj le a legújabb recept videóinkról!

Gluténmentes alapanyagok

A recepthez felhasznált alapanyagokat itt lehet beszerezni!

Összetevők

Tészta

Vajas rész

Tojáshab

Elkészítés

1 Lépés

Elkészítjük a vajas részt, amelyet a tésztánkba fogunk hajtogatni. A hideg vajat (200 g) kockákra vágjuk, és a liszttel (80 g) egyneművé dolgozzuk (aprítógépet is használhatunk az összedolgozáshoz, aprítás után gyúrjuk össze). A lisztes vajat kb. 1,5 cm vastag téglalap alakra formázzuk, és folpackba csomagoljuk. Hűtőbe tesszük, hogy a vaj teljesen visszaszilárduljon.

2 Lépés

A másik tészta részhez a maradék 240 gramm lisztet a maradék 50 gramm vajjal, sóval és a szódabikarbónával összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a vizet és addig gyúrjuk a tésztát, míg el nem válik a kezünktől és a tál falától. Ekkor a tálat letakarjuk, és a tésztát félóráig hűtőben pihentetjük.

3 Lépés

A pihentetés után ezt a tésztát lisztezett munkafelületen vagy sütőpapíron kb. fél centi vastagságúra nyújtjuk. A közepére helyezzük a korábban elkészített vajas tészta részt, és teljesen becsomagoljuk a kinyújtott tésztába.

4 Lépés

Így egybe „csomagolva” a tésztát kb. fél centi vastag téglalappá nyújtjuk. A tészta egyik oldalát behajtjuk, majd ráhajtjuk a másik oldalt, hűtőbe tesszük fél órára. Ezt megismételjük még kétszer.

5 Lépés
Habroló gluténmentes sütemény recept sütés

Kinyújtjuk, 2cm széles csíkokra vágjuk,habroló sütőformára feltekerjük, tojássárgájával lekenjük. Sütőben 200 C fokon 10-15 perc alatt készre sütjük, kicsit hűlni hagyjuk és óvatosan leszedjük a sütőformáról.

6 Lépés

Tojáshab: A 2/3 rész cukorral és a vízzel sűrű cukorszirupot főzünk. Kb. 10 perc főzés után elkezdem felverni a tojásfehérjét a maradék cukorral. Ha kész a cukorszirup, óvatosan belecsurgatom a tojásfehérjébe, folyamatos keverés mellett. Addig keverem a habverővel amíg szép fényes és langyos nem lesz.

Amik még érdekelhetnek:

Írj értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük