Házi kenyérlángos gluténmentesen


Házi kenyérlángos recept gluténmentesen
  • Sütés főzés
    30 perc
  • Elkészítés
    2 óra
  • Megtekintés
    491

A kenyérlángost vagy más néven langallót nem nehéz elkészíteni. Mi ebben a receptben hagyományos módon készítettük el fokhagymás tejföllel, szalonnával és lila hagymával. 

Iratkozz fel csatornánkra, hogy te se maradj le a legújabb recept videóinkról!

Gluténmentes alapanyagok

A recepthez felhasznált alapanyagokat itt lehet beszerezni!

Összetevők

feltét

Elkészítés

1 Lépés
gluténmentes kenyérlángos recept - liszt

A lisztbe teszünk egy kevés sót, majd a langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt egy tk. cukorral, ezt és a többi hozzávalót (1 ek. olaj, 1 ek. kefír) a liszthez adjuk, kicsit összedolgozzuk a tésztát, majd dagasztógépben 10-15 percig dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen kb. 1 óráig kelesztjük.

2 Lépés
gluténmentes kenyérlángos recept - tejföl

Miközben kel a tészta elkészítjük a fokhagymás tejfölt, amit majd a tésztára fogunk kenni, illetve kisütjük a bacont egy serpenyőben.

3 Lépés
gluténmentes kenyérlángos recept - tészta

Miután megkelt a tészta kiolajozott tepsibe tesszük, kicsit megolajozzuk a tészta tetejét is és kb. 2cm vastagságúra nyomkodjuk, majd villával megszurkáljuk.

4 Lépés
gluténmentes kenyérlángos recept - sütés

Előmelegített sütőben 220 °C-on 15 percig elősütjük, majd rátesszük a tejfölt, bacont, lilahagymát és sajtot (ez ízlés szerint variálható), majd újabb 15 perc alatt készre sütjük

Amik még érdekelhetnek:

Írj értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük