Klasszikus hólabda (kozáksapka) gluténmentesen


  • Sütés főzés
    40 perc
  • Elkészítés
    2 óra
  • Megtekintés
    480

Mi imádjuk ezt a sütit, mert egyszerűen és gyorsan elkészül és nagyon finom!

Iratkozz fel csatornánkra, hogy te se maradj le a legújabb recept videóinkról!

Gluténmentes alapanyagok

A recepthez felhasznált alapanyagokat itt lehet beszerezni!

Összetevők

piskóta

krém

tetejére

az oldalára

Elkészítés

1 Lépés

A krémhez a pudingport kis tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejben sűrűre főzzük, ezután kihűtjük. Közben a vajat kikeverjük a cukorral, a két krémet összekeverjük és hűtőbe tesszük.

2 Lépés

A piskótához szétválasztjuk a tojásokat a fehérjét pici sóval kemény habbá verjük, a sárgáját pedig fehéredésig keverjük a cukorral. A felvert habot óvatosan a tojássárgájához adjuk, majd beleszitáljuk a rizslisztet, kakaóport és hozzáadjuk a sütőport.

3 Lépés

Előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük (kb 25 perc). Miután megsült a piskóta megvárjuk, hogy kihűljön, köröket szaggatunk belőle, azokat kettévágjuk, megkenjük a krémmel, az oldalán is és kókuszreszelékben megforgatjuk.

4 Lépés
gluténmentes hólabda kozáksapka recept elkészítés

Elkészítjük a csokimázat a tetejére, megolvasztjuk a csokit az olajjal és bevonjuk vele a sütemény tetejét.

Amik még érdekelhetnek:

Írj értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük