- 2020.10.25.
- Szerző MentesFinom
- 0 Kedvelés
- 0 / 5
- Kategória: Gluténmentes
- Nehézség: Közepes

-
Sütés főzés40 perc
-
Elkészítés2 óra
-
Megtekintés480
Mi imádjuk ezt a sütit, mert egyszerűen és gyorsan elkészül és nagyon finom!
Iratkozz fel csatornánkra, hogy te se maradj le a legújabb recept videóinkról!
Összetevők
piskóta
krém
tetejére
az oldalára
Elkészítés
A krémhez a pudingport kis tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejben sűrűre főzzük, ezután kihűtjük. Közben a vajat kikeverjük a cukorral, a két krémet összekeverjük és hűtőbe tesszük.
A piskótához szétválasztjuk a tojásokat a fehérjét pici sóval kemény habbá verjük, a sárgáját pedig fehéredésig keverjük a cukorral. A felvert habot óvatosan a tojássárgájához adjuk, majd beleszitáljuk a rizslisztet, kakaóport és hozzáadjuk a sütőport.
Előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük (kb 25 perc). Miután megsült a piskóta megvárjuk, hogy kihűljön, köröket szaggatunk belőle, azokat kettévágjuk, megkenjük a krémmel, az oldalán is és kókuszreszelékben megforgatjuk.

Elkészítjük a csokimázat a tetejére, megolvasztjuk a csokit az olajjal és bevonjuk vele a sütemény tetejét.
Amik még érdekelhetnek:



Klasszikus hólabda (kozáksapka) gluténmentesen
Összetevők
piskóta
krém
tetejére
az oldalára
Kövesse Az Utasításokat

A krémhez a pudingport kis tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejben sűrűre főzzük, ezután kihűtjük. Közben a vajat kikeverjük a cukorral, a két krémet összekeverjük és hűtőbe tesszük.

A piskótához szétválasztjuk a tojásokat a fehérjét pici sóval kemény habbá verjük, a sárgáját pedig fehéredésig keverjük a cukorral. A felvert habot óvatosan a tojássárgájához adjuk, majd beleszitáljuk a rizslisztet, kakaóport és hozzáadjuk a sütőport.

Előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük (kb 25 perc). Miután megsült a piskóta megvárjuk, hogy kihűljön, köröket szaggatunk belőle, azokat kettévágjuk, megkenjük a krémmel, az oldalán is és kókuszreszelékben megforgatjuk.

Elkészítjük a csokimázat a tetejére, megolvasztjuk a csokit az olajjal és bevonjuk vele a sütemény tetejét.
Írj értékelést