Klasszikus karácsonyi bejgli egyszerűen


Karácsoni gluténmentes bejgli recept
  • Sütés főzés
    20 perc
  • Elkészítés
    1,5 óra
  • Megtekintés
    2 674

Nekünk a bejgli a kedvenc karácsonyi süteményünk, ezért mi minden évben elkészítjük. Idén egy nagyon egyszerű receptet szeretnénk bemutatni, hogy mihamarabb az ünnepi asztalra kerüljön ez a klasszikus karácsonyi finomság.  

 

Nézd meg a puha mézeskalács receptünket is:

MentesFinom

A receptekhez felhasznált alapanyagokat megtalálod a MentesFinom Webáruházban!

Összetevők

Tészta

Töltelék

Elkészítés

1 Lépés
bejgli recept mák

A töltelékhez a vízben elkeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot, majd mikróban kb. 1,5 percig melegítjük és újra átkeverjük. Ezt ráöntjük a darált mákra, hozzáadjuk a mazsolát, fahéjat, citromhéjat és citromlevet.

2 Lépés
bejgli recept tekerés

Ezután egy tálban összedolgozzuk a tészta hozzávalóit, majd lisztezett felületen kicsit átgyúrjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk megtöltjük a máktöltelékkel és feltekerjük.

3 Lépés
bejgli recept tojás

Majd lekenjük a tojássárgájával és hideg helyen 30 percet szárítjuk, ezután lekenjük a tojásfehérjével és meleg helyen 30 percet kelesztjük.

4 Lépés
bejgli recept sütés

Ha ezzel is kész vagyunk kisebb lyukakat szúrunk a bejgli tetejére, majd előmelegített sütőben 165°C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük. Érdemes figyelni sülés közben, mivel a sütési idő eltérhet.

Mentesfinom

A Mentesfinom szeretné megkönnyíteni az ételallergiával rendelkező személyek életét, számukra is elérhetővé tenni a finom és változatos táplálkozást. Weboldalunkon hasznos tippeket, információkat és recepteket találsz.

Amik még érdekelhetnek:

Írj értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük