- 2020.09.08.
- Szerző MentesFinom
- 0 Kedvelés
- 0 / 5
- Kategória: Gluténmentes
- Nehézség: Könnyű

-
Sütés főzés20 perc
-
Elkészítés3 óra
-
Megtekintés182
Gluténérzékenyként a legfontosabb a finom és puha pékáru. Ezzel a receptel te is könnyedén készíthetsz magadnak otthonra vagy útravalónak puha gluténmentes zsemlét.

Iratkozz fel csatornánkra, hogy te se maradj le a legújabb recept videóinkról!
Összetevők
Elkészítés
A langyos vízbe tesszük a kevés cukrot és belemorzsoljuk a friss élesztőt, majd hagyjuk felfutni.
A liszthez hozzáadjuk a sót. Majd a kovászt (a kovász készítése ide kattintva olvasható), a felfutatott élesztőt, az olívaolajat és átkeverjük (ha szükséges adunk még hozzá folyadékot, hogy igazán lágy állagú legyen a tészta)
Majd kb.10-15 perc alatt bedagasztjuk. A bedagasztott tésztát lisztezett felületen kicsit átgyúrjuk és 4 egyenlő részre osztjuk, kis gömböket formázunk belőle, majd letakarva 2,5 órát meleg helyen kelesztjük.
Kelesztés után kicsit bevizezzük a zsemlék tetejét és megszórhatjuk szezámmaggal is, majd 250°C-ra előmelegetített sütőbe tesszük (a sütő aljában elhelyezünk egy másik edényt, amibe vizet rakunk), majd 10 percig sütjük a zsemléket (alsó-felső sütés), ezután 200°C-ra állítjuk a sütőt és még 10 perc alatt készre sütjük. Viszont mindig figyeljünk rá, mivel a sütési idő eltérhet, a sütőtől függően!
Amik még érdekelhetnek:



Kovászos zsemle gluténmentesen
Összetevők
Kövesse Az Utasításokat

A langyos vízbe tesszük a kevés cukrot és belemorzsoljuk a friss élesztőt, majd hagyjuk felfutni.

A liszthez hozzáadjuk a sót. Majd a kovászt (a kovász készítése ide kattintva olvasható), a felfutatott élesztőt, az olívaolajat és átkeverjük (ha szükséges adunk még hozzá folyadékot, hogy igazán lágy állagú legyen a tészta)

Majd kb.10-15 perc alatt bedagasztjuk. A bedagasztott tésztát lisztezett felületen kicsit átgyúrjuk és 4 egyenlő részre osztjuk, kis gömböket formázunk belőle, majd letakarva 2,5 órát meleg helyen kelesztjük.

Kelesztés után kicsit bevizezzük a zsemlék tetejét és megszórhatjuk szezámmaggal is, majd 250°C-ra előmelegetített sütőbe tesszük (a sütő aljában elhelyezünk egy másik edényt, amibe vizet rakunk), majd 10 percig sütjük a zsemléket (alsó-felső sütés), ezután 200°C-ra állítjuk a sütőt és még 10 perc alatt készre sütjük. Viszont mindig figyeljünk rá, mivel a sütési idő eltérhet, a sütőtől függően!
Írj értékelést