Kovászos zsemle gluténmentesen


Gluténmentes kovászos zsemle
  • Sütés főzés
    20 perc
  • Elkészítés
    3 óra
  • Megtekintés
    113

Gluténérzékenyként a legfontosabb a finom és puha pékáru. Ezzel a receptel te is könnyedén készíthetsz magadnak otthonra vagy útravalónak puha gluténmentes zsemlét.

Iratkozz fel csatornánkra, hogy te se maradj le a legújabb recept videóinkról!

Összetevők

Elkészítés

1 Lépés

A langyos vízbe tesszük a kevés cukrot és belemorzsoljuk a friss élesztőt, majd hagyjuk felfutni.

2 Lépés

A liszthez hozzáadjuk a sót. Majd a kovászt (a kovász készítése ide kattintva olvasható), a felfutatott élesztőt, az olívaolajat és átkeverjük (ha szükséges adunk még hozzá folyadékot, hogy igazán lágy állagú legyen a tészta)

3 Lépés

Majd kb.10-15 perc alatt bedagasztjuk. A bedagasztott tésztát lisztezett felületen kicsit átgyúrjuk és 4 egyenlő részre osztjuk, kis gömböket formázunk belőle, majd letakarva 2,5 órát meleg helyen kelesztjük.

4 Lépés

Kelesztés után kicsit bevizezzük a zsemlék tetejét és megszórhatjuk szezámmaggal is, majd 250°C-ra előmelegetített sütőbe tesszük (a sütő aljában elhelyezünk egy másik edényt, amibe vizet rakunk), majd 10 percig sütjük a zsemléket (alsó-felső sütés), ezután 200°C-ra állítjuk a sütőt és még 10 perc alatt készre sütjük. Viszont mindig figyeljünk rá, mivel a sütési idő eltérhet, a sütőtől függően!

Amik még érdekelhetnek:

Írj értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük