Kovászos olívás kenyér gluténmentesen


Gluténmentes olivás kovászos kenyér
  • Sütés főzés
    55 perc
  • Elkészítés
    1,5 óra
  • Megtekintés
    503

Ez volt az eddigi legfinomabb gluténmentes kenyér, amit ettem. Puha volt és ízletes. Ha tehetném minden nap ilyen kenyeret ennék reggelire. Elkészítése kicsit nehézkes ugyanis, ha nincs kovászunk akkor készítenünk kell egyet, ami egy pár napot igénybe vesz. Azonban, ha már megvan a kovász akkor a kenyérhez felhasznált mennyiséget vissza lehet pótolni, így akkor süthetünk kovászos kenyeret, amikor csak kedvünk tartja.

A tésztát nem muszáj 8 órát keleszteni. Én úgy csinálom, hogy este bekeverem a tésztát, ami reggelre megkel, így reggel csak be kell dobnom a sütőbe és már ehetem is a friss gluténmentes kovászos kenyeret.

MentesFinom

A receptekhez felhasznált alapanyagokat megtalálod a MentesFinom Webáruházban!

Összetevők

Elkészítés

1 Lépés

A liszthez hozzáadjuk a cukrot és a kevés sót. Majd a kovászt, olívaolajat, a felszeletelt olívabogyót és a vizet, ezt összekeverjük.

2 Lépés

Kb. 10-15 perc alatt bedagasztjuk a tésztát.

3 Lépés

Majd kiolajozott és kilisztezett formába tesszük, kicsit megformázzuk és 8 órát kelesztjük.

4 Lépés

Kelesztés után bevágjuk a cipót, kicsit bekenjük olívaolajjal, tehetünk rá egy kicsi rozmaringot is, majd 250°C-ra előmelegített sütőbe tesszük (a sütő aljában elhelyezünk egy másik edényt, amibe vizet rakunk), majd 30 percig sütjük a kenyeret (alsó-felső sütés), ezután 200°C-ra állítjuk a sütőt és kb. még 25 perc alatt készre sütjük a kenyeret. Viszont mindig figyeljünk rá, mivel a sütési idő eltérhet, a sütőtől függően!

Mentesfinom

A Mentesfinom szeretné megkönnyíteni az ételallergiával rendelkező személyek életét, számukra is elérhetővé tenni a finom és változatos táplálkozást. Weboldalunkon hasznos tippeket, információkat és recepteket találsz.

Amik még érdekelhetnek:

Írj értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük