Kréker gluténmentes kovászból


Kréker gluténmentes kovász felhasználása
  • Sütés főzés
    30 perc
  • Elkészítés
    1 óra
  • Megtekintés
    102

A kovász készítése során folyamatosan etetnünk kell a kovászunkat, hogy megfelelően fejlődjön. Így sokszor előfordul az az eset, hogy az etetés során kivett felesleges kovász résszel nem tudunk mit kezdeni.  Ha nem szeretnétek kidobni, hanem más megoldást kerestek a felesleg hasznosítására, akkor jó helyen jártok ugyanis 2 receptet is mutatunk nektek.

A 2. receptet ide kattintva találjátok!

A megadott mennyiségektől el lehet térni és további fűszerekkel ki is egészíthető a recept. A lényege, hogy a felhasznált kovászhoz kb. fele annyi lisztet adjunk és annyi vizet és olajat, hogy egy jól gyúrható tésztát kapjunk.

A lisztet kicserélhetjük a diétánknak megfelelően, így bárki fogyaszthatja! 

A kovász elkészítéséhez készítettünk egy leírást:

Iratkozz fel csatornánkra, hogy te se maradj le a legújabb recept videóinkról!

Összetevők

Elkészítés

1 Lépés
Kréker gluténmentes kovász felhasználása kever

Az alapanyagokat összekeverjük, majd lisztezett felületen átgyúrjuk.

2 Lépés

Ezután kinyújtjuk, a tetejét lekenjünk olívaolajjal, majd megszórjuk sajttal, köménymaggal, szezámmaggal vagy bármivel, amit szeretünk.

3 Lépés

Kis kockákra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 180°C-on (alul-felül sütés) aranybarnára sütjük.

Amik még érdekelhetnek:

Írj értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük