Lekváros túrós pite gluténmentesen


gluténmentes túrós pite
  • Sütés főzés
    35 perc
  • Elkészítés
    4 óra
  • Megtekintés
    171

Megéri elkészíteni, mivel nagyon finom sütemény. 

gluténmentes túrós pite recept

MentesFinom

A receptekhez felhasznált alapanyagokat megtalálod a MentesFinom Webáruházban!

Összetevők

Vajas tésztaalap

Túrós réteg

Elkészítés

1 Lépés

A liszteket, sütőport és porcukrot átszitáljuk, majd a puha vajat a lisztes keverékhez adjuk, ezután beletesszük a tojássárgáját, a tejfölt, valamint a reszelt citromhéjat, pici sót és egyneművé gyúrjuk.

2 Lépés

minimum 30 percre hűtőbe tesszük, de ha többet pihen a hűtőben akkor még jobb lesz a tészta szerkezete.

3 Lépés

Túrós töltelék: a túrót villával összetörjük és hozzáadjuk a rizsdarát, a tojásfehérjét felverjük 4 ek. kristálycukorral, pici sóval és 2 tk. citromlével, a tojássárgáját a 2 ek. porcukorral, vaníliáscukorral és citrom reszelt héjával fehéredésig keverjük. Ezt a keveréket keverjük össze először a túróval, majd hozzáadjuk a mazsolát, ezután következik a felvert habos keverék, amit óvatos mozdulatokkal keverünk el

4 Lépés

a tésztát a pihentetés után 2 részre osztjuk (1/3 részt meghagyunk a tetején lévő rácsnak) 2/3 részt pedig kinyújtunk fél cm vastagságúra és kerek sütőformába helyezzük. Először töltelék nélkül 5 percig előmelegített 200 °C-os sütőben elősütjük, majd hozzáadjuk a tölteléket és berácsozzuk a tetejét és 180 °C-on aranybarnára sütjük (Kb. 30-35 perc). A rácsok közé sárgabarack lekvárt teszünk.

Mentesfinom

A Mentesfinom szeretné megkönnyíteni az ételallergiával rendelkező személyek életét, számukra is elérhetővé tenni a finom és változatos táplálkozást. Weboldalunkon hasznos tippeket, információkat és recepteket találsz.

Amik még érdekelhetnek:

Írj értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük