Lepény gluténmentes kovászból


Lepény gluténmentes kovászból
  • Sütés főzés
    30 perc
  • Elkészítés
    20 perc
  • Megtekintés
    658

A kovász készítése során folyamatosan etetnünk kell a kovászunkat, hogy megfelelően fejlődjön. Így sokszor előfordul az az eset, hogy az etetés során kivett felesleges kovász résszel nem tudunk mit kezdeni.  Ha nem szeretnétek kidobni, hanem más megoldást kerestek a felesleg hasznosítására, akkor jó helyen jártok ugyanis 2 receptet is mutatunk nektek.

A 2. receptet ide kattintva találjátok!

A megadott mennyiségektől el lehet térni és további fűszerekkel ki is egészíthető a recept. A lényege, hogy a felhasznált kovászhoz kb. fele annyi lisztet adjunk és annyi vizet és olajat, hogy egy jól gyúrható tésztát kapjunk.

A lisztet kicserélhetjük a diétánknak megfelelően, így bárki fogyaszthatja! 

A kovász elkészítéséhez készítettünk egy leírást:

MentesFinom

A receptekhez felhasznált alapanyagokat megtalálod a MentesFinom Webáruházban!

Összetevők

Elkészítés

1 Lépés
Lepény gluténmentes kovászból

Egy serpenyőben olajat hevítünk (nem kell, hogy túl forró legyen), majd bele kaparjuk a kovász feleslegünket, kicsit elterítjük, majd a tetejét megszórhatjuk szezámmaggal, sóval, borssal, metélőhagymával, oregánóval vagy bármivel, amit szeretünk, ízlés szerint fűszerezzük.

2 Lépés

Mindkét oldalát kicsit megpirítjuk, majd fedővel lefedjük és alacsonyabb hőfokon készre sütjük.

Mentesfinom

A Mentesfinom szeretné megkönnyíteni az ételallergiával rendelkező személyek életét, számukra is elérhetővé tenni a finom és változatos táplálkozást. Weboldalunkon hasznos tippeket, információkat és recepteket találsz.

Amik még érdekelhetnek:

Írj értékelést

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük