Piskótatekercs


gluténmentes piskótatekercs rizslisztből
  • Sütés főzés
    10 perc
  • Elkészítés
    30 perc
  • Megtekintés
    246
Ezt az egyszerű gluténmentes és diétás piskótatekercset barna rizslisztből készítettem el Cserepes Ági receptje alapján, melyet Szafi Free kakaós zabpudinggal töltöttem meg. 
 
Kövesd Ágit Facebookon is:

MentesFinom

A receptekhez felhasznált alapanyagokat megtalálod a MentesFinom Webáruházban!

Összetevők

Piskóta

Kakaós zabpuding

Elkészítés

1 Lépés

Először is szétválasztok 6db tojást, majd a fehérjét pici sóval és pár csepp citromlével félig felverem, ezután adok hozzá 1 ek. édesítőt és kemény habbá verem.

2 Lépés

A tojások sárgájához adom a maradék 5 ek. édesítőt és habosra keverem.

3 Lépés

A felvert fehérjét kisebb adagokban a sárgájához keverem és félköríves mozdulatokkal összeforgatom, ügyelve arra, hogy ne törjem össze a habot.

4 Lépés

A barna rizslisztet kanalanként adagolva, óvatosan bele keverem. Addig keverjük, lassú, finom mozdulatokkal, míg sima masszát nem kapunk.

5 Lépés

Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a piskóta tésztát és egyenletesen eloszlatom. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 10-15 perc alatt sütöm készre.

6 Lépés

Ezt követően pedig az Ági tanácsát követve áthúzom rácsra és egy nedves konyharuhával letakarom és így hagyom kihűlni.

7 Lépés

Miközben hűl a piskóta, elkészítésem a kakaós zabpudingot, amihez szükségem van 50 g Szafi Free kakaós zabpuding porra, 30g édesítőre, illetve 3 dl kókusztejre. Ezt az egészet csomómentesre keverem, majd folyamatosan kavargatva addig főzöm, amíg be nem sűrűsödik.

8 Lépés

Ha kihűlt a piskóta leveszem a konyharuhát, lehúzom az aljáról a sütőpapírt és a kész zabpudinggal megkenem a piskótát és feltekerem. A tetejét még megszórtam egy kis por eritrittel és felszeleteltem.

Mentesfinom

A Mentesfinom szeretné megkönnyíteni az ételallergiával rendelkező személyek életét, számukra is elérhetővé tenni a finom és változatos táplálkozást. Weboldalunkon hasznos tippeket, információkat és recepteket találsz.

Amik még érdekelhetnek:

Írj értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük