- 2020.09.12.
- Szerző MentesFinom
- 0 Kedvelés
- 0 / 5
- Kategória: Élesztőmentes, Gluténmentes, Laktózmentes, Tejmentes
- Nehézség: Könnyű

-
Sütés főzés40 perc
-
Elkészítés1 óra
-
Megtekintés606
Kedvenc húsvéti receptünk a répatorta. A sárgarépát nem csak a hétvégi levesben használhatod fel, hanem süteményekben is. Sokan ódzkodnak a répatortától legfőbb alkotóeleme a sárgarépa miatt, azonban ez egy nagyon finom sütemény és érdemes kipróbálni.
A lisztet kicserélhetjük a diétánknak megfelelően, így bárki fogyaszthatja!
Iratkozz fel csatornánkra, hogy te se maradj le a legújabb recept videóinkról!
Összetevők
Máz
Elkészítés

A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kókuszolajat és a reszelt sárgarépát és összekeverjük.

A liszthez adjuk a sütőport, fahéjat és citromhéjat és ezt a lisztes keveréket hozzáadjuk a tojásos keverékhez.

A tojások fehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a lisztes masszához. Kiolajozott és lisztezett tortaformába öntjük.

A máz hozzávalóit kb. méz sűrűségűre keverjük, majd aprított dióval és kesudióval szórjuk meg a tetejét.

Előmelegített sütőben 180°C-on tűpróbáig sütjük.
Amik még érdekelhetnek:



Répatorta gluténmentesen
Összetevők
Máz
Kövesse Az Utasításokat

A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kókuszolajat és a reszelt sárgarépát és összekeverjük.

A liszthez adjuk a sütőport, fahéjat és citromhéjat és ezt a lisztes keveréket hozzáadjuk a tojásos keverékhez.

A tojások fehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a lisztes masszához. Kiolajozott és lisztezett tortaformába öntjük.

A máz hozzávalóit kb. méz sűrűségűre keverjük, majd aprított dióval és kesudióval szórjuk meg a tetejét.

Előmelegített sütőben 180°C-on tűpróbáig sütjük.
Írj értékelést