- 2020.09.10.
- Szerző MentesFinom
- 0 Kedvelés
- 0 / 5
- Kategória: Élesztőmentes, Gluténmentes
- Nehézség: Könnyű

-
Sütés főzés30 perc
-
Elkészítés1 óra
-
Megtekintés203
Reggelire egy kis vajjal és lekvárral nagyon finom. Elkészítése nem túl nehéz, ezért bármilyen alkalomra tökéletes. A tésztájába rakhatunk mazsolát vagy más aszalványokat is. Nálunk húsvétkor sem hiányozhat az asztalról.
Iratkozz fel csatornánkra, hogy te se maradj le a legújabb recept videóinkról!
Összetevők
Elkészítés

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a kefirt, a vajat, mézet és alaposan összedolgozzuk a tésztát.

Lisztezett felületen átgyúrjuk (nem baj ha a tészta lágyabb állagú az átgyúrás alatt hozzáadott liszttől megfelelő állagú lesz). Majd három egyenlő részre osztjuk és rudat sodrunk belőlük. Ezeket a rudakat összefonjuk, a tetejét lekenjük egy felvert tojással, majd dióval vagy mandulával megszórjuk.

Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Amik még érdekelhetnek:



Sütőporos fonott kalács gluténmentesen
Összetevők
Kövesse Az Utasításokat

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a kefirt, a vajat, mézet és alaposan összedolgozzuk a tésztát.

Lisztezett felületen átgyúrjuk (nem baj ha a tészta lágyabb állagú az átgyúrás alatt hozzáadott liszttől megfelelő állagú lesz). Majd három egyenlő részre osztjuk és rudat sodrunk belőlük. Ezeket a rudakat összefonjuk, a tetejét lekenjük egy felvert tojással, majd dióval vagy mandulával megszórjuk.

Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Írj értékelést