Sütőporos fonott kalács gluténmentesen


Sütőporos fonott gluténmentes kalács
  • Sütés főzés
    30 perc
  • Elkészítés
    1 óra
  • Megtekintés
    203

Reggelire egy kis vajjal és lekvárral nagyon finom. Elkészítése nem túl nehéz, ezért bármilyen alkalomra tökéletes. A tésztájába rakhatunk mazsolát vagy más aszalványokat is. Nálunk húsvétkor sem hiányozhat az asztalról.

Iratkozz fel csatornánkra, hogy te se maradj le a legújabb recept videóinkról!

Összetevők

Elkészítés

1 Lépés

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a kefirt, a vajat, mézet és alaposan összedolgozzuk a tésztát.

2 Lépés

Lisztezett felületen átgyúrjuk (nem baj ha a tészta lágyabb állagú az átgyúrás alatt hozzáadott liszttől megfelelő állagú lesz). Majd három egyenlő részre osztjuk és rudat sodrunk belőlük. Ezeket a rudakat összefonjuk, a tetejét lekenjük egy felvert tojással, majd dióval vagy mandulával megszórjuk.

3 Lépés

Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Amik még érdekelhetnek:

Írj értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük