Szafi szénhidrátcsökkentett pizzás csiga


Szafi pizzás csiga recept
  • Sütés főzés
    25 perc
  • Elkészítés
    1,5 óra
  • Megtekintés
    50

Az elkészült csigák állaga szuper, nagyon puhák és rugalmasak. Emellett csökkentett szénhidráttartalommal rendelkeznek, valamint gluténmentes diétába  beilleszthető.

Ha van kedvetek ti is készítsétek el ezeket a csigákat és írjátok meg kommentben hogyan sikerültek!

MentesFinom

A receptekhez felhasznált alapanyagokat megtalálod a MentesFinom Webáruházban!

Összetevők

Tészta

A csiga ízesítéséhez

Elkészítés

1 Lépés
Szafi pizzás csiga tészta

A folyékony alapanyagokat hozzáadom a lisztkeverékhez és összedolgozom. Először a hozzáadott folyadék talán soknak tűnhet, viszont nem kell megijednünk, hiszen a lisztkeverék szépen, fokozatosan felveszi a nedvességet. Akkor lesz jó a tészta, ha már magától elválik az edény falától.

2 Lépés
Szafi pizzás csiga pihentetés

5-10 percet pihentetjük a tésztát.

3 Lépés
Szafi pizzás csiga szeletel

Pihentetés után két egyenlő részre osztom a tésztát, majd lisztezett felületen átgyúrom és egy nyújtófa segítségével kinyújtom.

4 Lépés

A kinyújtott tésztát lekenem Szafi Reform paradicsomszósszal és megszórom sajttal, ezután elkészítem a sajtkrémes változatot is. (Én sima reszelt trappista sajtot használtam, de természetesen ez helyettesíthető laktózmentes vagy növényi sajttal is. Ha az utóbbit használjuk tejmentes diétába is beilleszthető a recept)

5 Lépés

Amint ezzel kész vagyok feltekerem a tésztát és kb. 1,5-2 cm vastagságú szeleteket vágok belőle.Majd az így kapott csigákat sütőpapírral bélelt tepsire teszem és a tetejét is megszórom sajttal.

6 Lépés
Szafi pizzás csiga sütés

Előmelegített sütőben légkeveréses funkción 180°C-on 25 perc alatt készre sütöm.

Mentesfinom

A Mentesfinom szeretné megkönnyíteni az ételallergiával rendelkező személyek életét, számukra is elérhetővé tenni a finom és változatos táplálkozást. Weboldalunkon hasznos tippeket, információkat és recepteket találsz.

Amik még érdekelhetnek:

Írj értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük