- 2021.04.26.
- Szerző MentesFinom
- 0 Kedvelés
- 0 / 5
- Kategória: Élesztőmentes, Gluténmentes, Szénhidrátcsökkentett, Tejmentes
- Nehézség: Könnyű

-
Sütés főzés25 perc
-
Elkészítés1,5 óra
-
Megtekintés943
Az elkészült csigák állaga szuper, nagyon puhák és rugalmasak. Emellett csökkentett szénhidráttartalommal rendelkeznek, valamint gluténmentes diétába is beilleszthetők.
Iratkozz fel YouTube csatornánkra, hogy ne maradj le legújabb diétás recept videóinkról!
Oszd meg a véleményed vagy saját kedvenc receptedet a többiekkel csoportunkban! Jelentkezz még ma további hasznos infókért! 🙂
Összetevők
Tészta
A csiga ízesítéséhez
Elkészítés

A folyékony alapanyagokat hozzáadom a lisztkeverékhez és összedolgozom. Először a hozzáadott folyadék talán soknak tűnhet, viszont nem kell megijednünk, hiszen a lisztkeverék szépen, fokozatosan felveszi a nedvességet. Akkor lesz jó a tészta, ha már magától elválik az edény falától.

5-10 percet pihentetjük a tésztát.

Pihentetés után két egyenlő részre osztom a tésztát, majd lisztezett felületen átgyúrom és egy nyújtófa segítségével kinyújtom.

A kinyújtott tésztát lekenem Szafi Reform paradicsomszósszal és megszórom sajttal, ezután elkészítem a sajtkrémes változatot is. (Én sima reszelt trappista sajtot használtam, de természetesen ez helyettesíthető laktózmentes vagy növényi sajttal is. Ha az utóbbit használjuk tejmentes diétába is beilleszthető a recept)

Amint ezzel kész vagyok feltekerem a tésztát és kb. 1,5-2 cm vastagságú szeleteket vágok belőle.Majd az így kapott csigákat sütőpapírral bélelt tepsire teszem és a tetejét is megszórom sajttal.

Előmelegített sütőben légkeveréses funkción 180°C-on 25 perc alatt készre sütöm.

MentesFinom
Mentesfinom
A Mentesfinom szeretné megkönnyíteni az ételallergiával rendelkező személyek életét, számukra is elérhetővé tenni a finom és változatos táplálkozást. Weboldalunkon hasznos tippeket, információkat és recepteket találsz.
Amik még érdekelhetnek:


Szafi szénhidrátcsökkentett pizzás csiga
Összetevők
Tészta
A csiga ízesítéséhez
Kövesse Az Utasításokat

A folyékony alapanyagokat hozzáadom a lisztkeverékhez és összedolgozom. Először a hozzáadott folyadék talán soknak tűnhet, viszont nem kell megijednünk, hiszen a lisztkeverék szépen, fokozatosan felveszi a nedvességet. Akkor lesz jó a tészta, ha már magától elválik az edény falától.

5-10 percet pihentetjük a tésztát.

Pihentetés után két egyenlő részre osztom a tésztát, majd lisztezett felületen átgyúrom és egy nyújtófa segítségével kinyújtom.

A kinyújtott tésztát lekenem Szafi Reform paradicsomszósszal és megszórom sajttal, ezután elkészítem a sajtkrémes változatot is. (Én sima reszelt trappista sajtot használtam, de természetesen ez helyettesíthető laktózmentes vagy növényi sajttal is. Ha az utóbbit használjuk tejmentes diétába is beilleszthető a recept)

Amint ezzel kész vagyok feltekerem a tésztát és kb. 1,5-2 cm vastagságú szeleteket vágok belőle.Majd az így kapott csigákat sütőpapírral bélelt tepsire teszem és a tetejét is megszórom sajttal.

Előmelegített sütőben légkeveréses funkción 180°C-on 25 perc alatt készre sütöm.
Írj értékelést